Да спасим природата

04-05-2016

ДЪРВЕТА ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ

ДЪРВЕТА ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ

 
22 АПРИЛ 2016 Г. - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА В СУВОРОВО “ДЪРВЕТА ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ. НЕКА ГИ ЗАСАДИМ.”
 
За поредна година Община Суворово участва в кампанията по повод отбелязването Световният Ден на Земята – 22 април. В кампанията се включиха учебни и детски заведения на територията на общината, много граждани и организации от общината. ЕКОКОЛЕКТ осигури 200 броя чували и 100 броя ръкавици, а ТП ДГС - град Суворово дадоха безвъзмездно над 200 броя фиданки.
В град Суворово ученици от СОУ „Н.Й.Вапцаров“ се включиха в акция по почистване на градски парк „Острата чешма“.
Ученици от ПГСС „Свети Георги Победоносец“ град Суворово, участваха в кампанията с конкурса: „Помисли преди да отпечаташ. Запази едно дърво“ и с почистване и освежаване на училищния двор.
ОДЗ „Буратино“ се представи с куклена постановка, посветена на празника.
С презентация, викторина и клипче за екологията се представиха възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ село Чернево, община Суворово.
През следващите 5 години Световния ден на Земята се доближава до своята 50-та годишнина. Призоваваме ви да помогнете в постигането на една от най-амбициозните цели – да бъдат засадени 7.8 милиарда дървета.
Сами по себе си и заедно, тези инициативи ще окажат значимо и измеримо въздействие върху Земята, и ще послужат като основа за осигуряване на по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета за всички нас.
 
Започваме сега!
 
Възпитаници на СОУ „Н.Й.Вапцаров“ почистиха парк „Острата чешма“
 
 
„Добра реколта“ от отпадъци за разделно събиране