Да спасим природата

17-10-2019

ЕКО ГЕРОИ В ДГ “МИР“, ГР. АСЕНОВГРАД

ЕКО ГЕРОИ В ДГ “МИР“, ГР. АСЕНОВГРАД

По покана на ръководството на ДГ “Мир“, гр. Асеновград, екипът на Екоколект АД организира поредната проява с екологична насоченост и се срещна с малките еко герои от подготвителна група.

С интерес децата изслушаха лекцията относно разделно събиране на отпадъци от опаковки. Запознаха се с различните цветове контейнери, научиха кои са основните видове отпадъци от опаковки. Научиха правилата за правилно разделяне и събиране на отпадъци.


 
Но най-очаквана беше частта с игрите, където двата отбора „Ягодка“ и „Капитан“, премериха сили и се забавляваха с организираните игри Асоциации, Еко баскетбол и Развален телефон. Децата изненадаха организаторите със знанията си за разделното събиране на отпадъци от опаковки и вече заформящото се зелено мислене. Ясно показаха че, за тях е важно да живеят в една чиста и здрава среда. Заявиха загрижеността си за околната среда и споделиха инициативите и действията, в които участват за опазване чистотата на природата.

Кулминация на проявата, беше подготвената от децата музикална изненада, а от своя страна организаторите раздадоха на подаръци всички.

С усмивки и обещания за нови срещи приключи еко проявата.