Да спасим природата

15-10-2015

„МОЯТА ВЪЛШЕБНА ЕКО ПРЪЧКА“

„МОЯТА ВЪЛШЕБНА ЕКО ПРЪЧКА“

„МОЯТА ВЪЛШЕБНА ЕКО ПРЪЧКА“ е новата кампания на ЕКОКОЛЕКТ
 
На 19.10.2015 г. Екоколект АД съвместно с ръководството и учениците на ОУ “Христо Ботев“ - гр. Асеновград поставиха началото на поредица от прояви под надслов
 
„МОЯТА ВЪЛШЕБНА ЕКО ПРЪЧКА“.
 
Целта на проявата е участниците да споделят своя опит и знания за разделното събиране и идеите си за грижа и опазване на околната среда. В събитието взеха активно участие учениците, споделяйки впечатленията си от отношението на околните към отпадъците. Под формата на игра всеки, който искаше да сподели своето мнение, взимаше зелената вълшебна пръчка и разказваше на останалите своите идеи за отговорно отношение към събирането на отпадъците и намаляването им. 
Сред най-интересните идеи, които учениците дадоха за грижа и опазване на околната среда бяха:
- Използване на рециклирана хартия, като по този начин спасяваме дървета;
- Използване на енергоспестяващи крушки;
- Намаляване използването на препарати;
- Използване на  презареждащи се батерии;
- Носенето на торбичка от къщи, когато отиваме на пазар;
- Използването на бурканчета от течен шоколад, например за чаши;
- Използването на енергийно ефективни системи за отопление.
 
Срещата се превърна в една много интересна дискусия, в която всяко дете участваше, като  с вълшебната еко пръчка на идеите си, превръщаше града, училището и дома си в едно по-чисто и приветливо място.
За екипа на Екоколект АД е традиция да приготвят изненади за участниците в проявите, които организират. Този път това беше най-ценния подарък – книга за всяко дете и обещанието да повторим инициативата.