Да спасим природата

25-04-2016

ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО

ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО

VI МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР "ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО"

Международният пленер „Традиция, екология, творчество“, който се проведе в град Пловдив от 18 до 20 април, бе закрит с празнична церемония, на която бяха наградени най-добрите художници. Организаторите от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се погрижиха и за доброто настроение на участниците и гостите с изпълнение на песни и традиционни български танци на учениците от хореографските и музикални паралелки на училището. Събитието, което по традиция се провежда всяка година, тази година събра 112 от най-добрите деца художници от различни градове на България, а също така и от Република Македония. На най-добрите творби ораганизаторите присъдиха грамоти и специални награди. Директорът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Таня Николова поздрави победителите в пленера и им пожела още много бъдещи успехи.

Наградите на Екоколект са:
1. Специалната награда за ученици от VIII - X клас получи Виктория Георгиева, IX клас от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив
2. Специалната награда за ученици от XI - XII клас получи Славица Гунева, XI клас от СОУ "Яне Сандански", гр. Струмица, Република Македония
3. Трета специална награда на Екоколект получи Милен Лавчийски от XII клас, СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Пловдив.
 
След закриване на пленера бе открита изложба с картините на младите таланти. Изложбата ще продължи до 29 април и се намира в ГХГ „Мексиканско изкуство“ на ул „Артин Гидиков“ 11 в Старинен Пловдив.
Организатори на събитието са Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието, Община Пловдив, Район „Западен“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив. Събитието бе подкрепено и от „Дружба Стъкларски заводи“ АД, сладки SAKIS, „Chipita България“ АД и „Екоколект“ АД.