Да спасим природата

02-12-2014

Зелен урок

Зелен урок

ЕКОКОЛЕКТ АД ПРОВЕДЕ ЗЕЛЕН УРОК НА ТЕМА „ДА СЕ УЧИМ ДА ИЗХВЪРЛЯМЕ РАЗДЕЛНО“
 В ЦДГ “КОКИЧЕ“ - ГР. ПЛОВДИВ
 
            На 24.11.2014 г. Екоколект АД съвместно с ръководството и децата от ЦДГ “Кокиче“ - гр. Пловдив организираха открит зелен урок на тема „Да се учим да изхвърляме разделно“.

В урока участваха деца на възраст от 3 до 7 години. Събитието стартира с куклен театър на приказката „Сливи за смет“. Представителите на Екоколект бяха подготвили специален кът за разделно изхвърляне с жълт контейнер за хартия, пластмаса и метал и зелен контейнер за стъкло. На децата бе разяснено какви са видовете отпадъци от опаковки, какви са цветовете на контейнерите и най-важното – защо трябва да изхвърляме разделно. Въпреки ранната си възраст, децата бяха подготвени и знаеха в кой цвят контейнер какво се изхвърля. Те също дадоха своите идеи и съвети, обяснявайки защо трябва да изхвърляме разделно и ни изненадаха със специално подготвена песен за цветовете на контейнерите. Малчуганите много се забавляваха и участваха активно в организираното състезание за разделно изхвърляне, като показаха, че не може да се объркат и да изхвърлят в грешния контейнер.

Заключителната част бе под формата на състезание, в което участваха четири отбора. Те трябваше да изработят пано със стикери и предварително подготвени фигурки от отпадъци.

Екоколект осигури награди за участниците в състезанието – топки, боулинг, въжета за скачане, пъзел, забавна игра за скачане, блокове с шаблони за оцветяване за момчета и момичета.

Организаторите бяха приготвили и още една изненада – българското знаме, защото е важно не само екологичното образование, но и патриотичното. А най-голямата изненада бе, когато децата запяха песента за знамето.
Празникът приключи с много радост и усмивки.