Да спасим природата

25-03-2016

ЕКО ГЕРОИ В СТАРА ЗАГОРА

ЕКО ГЕРОИ В СТАРА ЗАГОРА

ЕКО ГЕРОИ В СТАРА ЗАГОРА
На 22.03.2016 г. във 2-ро Основно училище - гр. Стара Загора се състоя поредната съвместна инициатива на Екоколект АД и Община Стара Загора, под надслов
„ЕКО ГЕРОИ“
Проявата се проведе в специално предоставената Актова зала на училището. „Еко героите“ бяха ученици от пети клас. Организаторите бяха подготвили специално обособен кът за разделно събиране, в който бяха разположени жълт контейнер за хартия, пластмаса и метал и зелен контейнер за стъкло, както и различни видове отпадъци от опаковки. Участниците активно се включиха в организираната беседа, като изненадаха организаторите със знанията си за разделно събиране. Нагледно им бе показан и обяснен пътят на отпадъка след разделното му събиране. Децата разбраха как от отпадъците от пластмаса се прави т.нар. гранулат – който се получава от рециклирането. Разбраха нагледно колко е важно и полезно разделното събиране и последващо рециклиране на отпадъците от опаковки, за да могат да се пестят суровини, да се намали отделянето на вредни емисии в атмосферата и да се пестят ресурсите на планетата Земя.
В организираната игра на асоциации, участниците бяха разделени на два отбора „ЕКО ГЕРОИ 1“ и „ЕКО ГЕРОИ 2“. По зададени ключови термини отборите трябваше да дадат максимално много думи, свързани със зададените. В надпреварата всеки се стремеше да измисли и каже повече и по интересни думи .Победител с много малка разлика стана отборът на „ЕКО ГЕРОИ 1“.
Традиция във всяка проява, организирана от Екоколект АД, е да изненада участниците с подаръци. Този път това бяха специална селекция от книги на български и световни автори, както и луксозна серия рекламни материали на фирмата.
Проявата приключи с много усмхнати лица и обещание за нови срещи.