Да спасим природата

07-05-2015

ЕКО ХЕПЪНИНГ – „С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА“

ЕКО ХЕПЪНИНГ – „С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА“

На 30 април 2015 г. детска градина и училище “Малкият принц” събраха над 180 деца на еко хепънинг в Морската градина на гр. Варна.
Кулминацията на празничната месечна програма на Детска градина и училище “Малкият принц”, посветена на Деня на Земята се проведе на 30 април. Сцена “Раковина“ в Морската градина събра повече от 180 малки природолюбители от цяла Варна.

Събитието по програма “Да намалим отпадъците” бе организирано със съдействието на Община Варна, Екоколект АД, Парти център „Вега“, Програма “Еко училища”, Дружество “Син флаг”, Природен парк “Златни пясъци” и фирма Wrigley. Официално приветствие отправи Албена Павлова - гл. експерт “Училища” към Дирекция “Образование”, Община Варна.
Яна Русева, регионален мениджър на фирма “Екоколект” поздрави участниците с благородната инициатива и предостави подаръци за всички малки еколюбители.

На сцената се качиха нетърпеливи за изява деца от 8 варненски детски градини и 6 училища, които показаха чрез магията на изкуството, че малките крачки днес за опазване на околната среда, са мъдрото бъдеще за всички нас. Истински фурор предизвикаха еко облеклата, които дефилираха на импровизирания подиум и с това доказаха за пореден път, че най-важното за един костюм е въображението, творчеството и мисълта за природата, с които е сътворен!