Да спасим природата

19-10-2018

ЕКО КАМПАНИЯ "ПЪТЯТ НА ОТПАДЪЦИТЕ"

ЕКО КАМПАНИЯ

В рамките на ежегодно провежданите образователни кампании в общините, в които ЕКОКОЛЕКТ АД  е изградила и обслужва системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки, тази година съвместно с нашия партньор ДЕВНЯ ЦИМЕНТ АД организирахме посещение на деца от 9 общини от Варненска и Добричка области в ИНТЕРАКТИВНИЯ МУЗЕЙ „ПЪТЯТ НА ОТПАДЪЦИТЕ“.

Няколкостотин деца посетиха детския музей в град Девня, където бяха посрещнати от зеления герой и талисман на завода - Мистър Клинкер.Кампанията е съвместна инициатива на Девня Цимент АД, създател на музея и Екоколект АД с цел да подпомогне обучението по екология на учениците. По време на интерактивното посещение, всички деца имаха възможност да научат какво се случва с отпадъците, които изхвърляме и защо е толкова важно да ги сортираме и поставяме в специално предназначените за това цветни контейнери.

Посещенията предизвикаха много положителни емоции у децата благодарение на актьорите от Варненския куклен театър, които създадоха неповторима приключенска атмосфера, в която те научиха много за разделното събиране, какво се случва с тях сред това, как помагаме на природата с нашето участие в процеса…. Пяха, свириха, играха, учиха ……., за да бъде нашата планета по-чиста и ние самите също по-осъзнати и отговорни към нея.Обучителните посещения на музея, организирани от двете компании бяха осъществени с любезното съдействие на общините: Белослав, Генерал Тошево, Суворово, Балчик, Аксаково, Каварна, Шабла, Долни Чифлик и Провадия.

Кампанията се отличи като добър пример за съвместна работа на институциите с бизнеса в полза на природата и децата!