Да спасим природата

22-07-2014

Екоколект АД дари нова площадка на децата на Стара Загора

Екоколект АД дари нова площадка на децата на Стара Загора

На 17 юли 2014 г. бе открита детска площадка, дарена от ЕКОКОЛЕКТ АД на децата в Стара Загора. Площадката беше официално открита от изпълнителния директор на ЕКОКОЛЕКТ АД Юлиан Даскалов и председателя на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов.

Зоната за игра се намира на пресечката на улиците Парчевич и Ген. Гурко. Сред естествената зеленина на терена, сега там са изградени двойна люлка, въртележка, троен тунел, пейка, пясъчник с импрегнирана дървесина, положена е и ударопоглъщаща настилка. Цялата площадка е обособена с цветна ограда и има няколко входа. Тя е на стойност над 20 000 лв. Строителните работи са извършени от ДЗЗД Пи ЕС, а монтажните - от фирма Джемер.

Юлиан Даскалов благодари на Община Стара Загора за партньорството като обеща, че това е първата от много други площадки, които ще изградят на територията на областния град и ще посветят на децата на Стара Загора, защото те са новият дух и посланието на промените. Разделното събиране на отпадъците има нужда от ново мислене, надяваме се, че жителите на града ще ни подкрепят, каза още той.

Емил Христов потвърди, че новата площадка отговаря на цялостната философия на развитие на града, осъществявана от администрацията на кмета Живко Тодоров, чиято цел е децата на Стара Загора и техните родители да се чувстват пълноценни граждани на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Възпитаници на Детска градина № 3 Ян Бибиян поздравиха присъстващите, а всички малчугани получиха балони и подаръци от Екоколект организаторите.

Надяваме се новата придобивка да зарадва децата на Стара Загора и техните родители, които ще имат още едно подходящо място за игра и отмора в непосредствена близост до най-красивия град в България за 2014 г. Така те ще могат да израснат в една здравословна среда, заобиколени от грижата и вниманието, от което се нуждаят.

Изграждането и възстановяването на детски и спортни съоръжения, зелени зони и паркове е част от концепцията на Екоколект за облагородяване на районите, в които организацията е изградила системи за разделно събиране.