Да спасим природата

11-05-2016

ЕКОКОЛЕКТ АД ИНВЕСТИРА 300 000 ЛВ. В 500 НОВИ КОНТЕЙНЕРА

ЕКОКОЛЕКТ АД ИНВЕСТИРА 300 000 ЛВ. В 500 НОВИ КОНТЕЙНЕРА

ЕКОКОЛЕКТ АД ИНВЕСТИРА 300 000 ЛВ. В 500 НОВИ КОНТЕЙНЕРА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ В СТАРА ЗАГОРА И ПЛОВДИВ
 
От м. март 2016 г. Екоколект АД стартира подмяна на жълтите контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. С цел оптимизиране на разделното събиране и предотвратяване замърсяването на площите около контейнерите, гражданите на Стара Загора и Пловдив – райони Северен и Източен ще имат възможност да изхвърлят разделно отпадъците от пластмаса и хартия в нови жълти контейнери за разделно събиране тип „Иглу“.
Новите контейнери са с по-голяма вместимост, по-стабилни и със значително по-ограничени възможности за изхвърляне на битови и строителни отпадъци и изваждане на вече постъпилите в тях отпадъци. Контейнерите са с отвор, отговарящ на вида на отпадъка, за който са предназначени. Това е нов модел с изчистен дизайн, позволяващ използването му в по-тесни и неправилни пространства. Новите съдове са устойчиви на ултравиолетови и инфрачервени лъчи и издържат на екстремни температури. Гладката повърхност не позволява залепването и задържането на отпадъците. Произведени са от рециклируем материал без съдържание на кадмий.
Екоколект АД организира разделното събиране в гр. Стара Загора и гр. Пловдив – райони Северен и Източен, като финансира разполагането, обслужването и организирането на образователни кампании в тези градове. Настоящата инвестиция възлиза на 300 000 лева за закупуване и поставяне на 500 нови контейнера за разделно събиране.
         Екоколект АД се надява със съвместни усилия промяната да доведе до повишаване съзнанието на гражданите и да подобри разделното събиране като се увеличи както събираемостта на отпадъците от опаковки, така и тяхна чистота и качество.
Нека заедно, с внимание и отговорност, да допринесем за това градовете ни да бъдат по-чисти и красиви!