Да спасим природата

07-03-2018

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ЕКО КЛИП В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ЕКО КЛИП В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ

В-к „Павликенски глас“, брой 1/2018 г.
 
Емилия Иванова засне най-добрия екологичен клип в Община Павликени
 

Петокласничката Емилия Иванова създаде най-добрия клип на екологична тематика в Павликени. Тя спечели конкурса, организиран от Община Павликени и фирмата за разделно събиране на отпадъци „Екоколект“ АД. Наградата за победителя е таблет.
 

 
През целия месец декември учениците в общината можеха да запишат свое кратко видео, в което да обяснят защо е важно да се пази природата чиста и как те гледат на екологията. После клиповете бяха споделени във фейсбук с хаштаг #ЗаЧистоПавликени.  „Нашето искрено желание е да скъсяваме дистанцията с младите граждани на общината“, каза при връчването на наградата зам.-кметът инж. Анастасия Вачева и обясни мотивите на Община Павликени да организира различен конкурс през настоящата година.

Творческа работилница за екологично образование проведе за децата Виктория Гецова - регионален мениджър в „Екоколект“. Тя обясни какво е разделно събиране и защо е важно да изхвърляме хартията и пластмасата в жълтите контейнери, а стъклото - в зелените. „Ежедневно ние консумираме огромно количество продукти в опаковки. Те оставят отпадък, с който можем да постъпим безотговорно и да изхвърлим в околната среда. Или да имаме отговорно отношение към отпадъците и да ги изхвърляме разделно, за да можем след това да ги рециклираме, т.е. да ги преработим и да получим суровина за нов продукт“, обясни тя на учениците.

Всички участници в работилницата получиха подаръци от организаторите.