Да спасим природата

13-03-2019

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ КОНКУРСА ЗА МАРТЕНИЦА В ГР. ДОБРИЧ

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ КОНКУРСА ЗА МАРТЕНИЦА В ГР. ДОБРИЧ

На 1 март 2019 г. в заседателната зала на Община Добрич се извърши награждаване на участниците в Конкурса под надслов „Мартеница ти дарявам“ за изработване на мартеница за дома и семейството, организиран от Община Добрич и Екоколект АД.
Интересът от страна на децата беше изключително голям. 283 деца от Добрич участваха в конкурса със своите творби. Мартениците бяха изключително оригинални и в същото време пазят живи вековните български традиции.
 


Награждаването бе извършено от Кмета на Общината – г-н Йордан Йорданов, а класирането, е както следва:
В първа възрастова група – ученици от I – II клас първо място е класирана Ренета Христова от втори клас на СУ „Св. Климент Охридски”. На второ е избрана мартеницата на Михаил Михайлов от СУ „Димитър Талев”, а III награда е за Люси Сашева от 2 клас на ОУ „П. Волов“.
 

 
Победителите от втора възрастова група, ученици от III и IV клас са: Стефани Станчева, 4 клас от СУ „Св. Климент Охридски“ и четвъртокласниците Виктор Венциславов и Даниел Славов от СУ „П. Р. Славейков“.
  

 
Победителите получиха таблети, енциклопедии и стерео слушалки. Връчени бяха и поощрителни награди на 42 деца за най-оригинални мартенички.

И нека си пожелаем, така както пазим вековните български традиции и закичваме всяка пролет своите близки с бял и червен конец за здраве и берекет, така да осъзнаем, че ключът към позитивните промени, свързани с опазването на околната среда се крие именно в посоката на мислене и осъзнаването, че отговорността за запазването на красотата на природата пада върху всеки човек.