Да спасим природата

09-10-2014

Най-добрите есета на ученици от гр. Дряново

Най-добрите есета на ученици от гр. Дряново

НАГРАЖДАВАНЕ НА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ЕСЕТА НА УЧЕНИЦИ ОТ 
ГР. ДРЯНОВО
 
На 16.09.2014 г. в сградата на община Дряново се проведе награждаването на победителите от конкурса за ученическо есе, организиран от Екоколект АД и Община Дряново. Участниците и организаторите бяха поздравени от представители на Екоколект АД и зам. кмета, г-жа Даниела Томова - Енчева, която ги насърчи да продължават да бъдат проактивни и амбициозни.

Първо място в конкурса зае Гергана Дечева, ученичка в 7 клас в СОУ „Максим Райкович“ гр. Дряново, с есето „Обичам моя роден град и искам той да е чист“.

На второ място е Ивета Христофорова от 6а клас, СОУ ”М. Райкович” - град Дряново, с есе на тема „Аз събирам разделно, защото...“


Стела Енчева, ученичка от 4 в клас с есе „Аз събирам разделно, защото... зная защо, как и мога“ и Гергана Марева от 6-а клас с есе „Обичам моя град и искам той да е чист“ бяха класирани на трето място.


Авторите на четирите най-добри есета получиха награди от Екоколект АД – организацията, която се грижи за разделното събиране на Дряново. За спечелилия първо място наградата е таблет, за второ място – MP3&MP4 player, а двете участнички, класирани на трето място получиха стерео слушалки.  Бяха раздадени още и рекламни материали.
Екоколект АД благодари на всички участници, които направиха конкурса толкова интересен, на журито, на Община Дряново за съдействието и на всички, които се присъединиха към каузата на Екоколект АД за насърчаване активността на младите хора за опазване на околната среда.
Наградените есета можете да прочетете по-долу.