Да спасим природата

28-05-2019

ДА СЕ НАУЧИМ ДА ОПАЗВАМЕ ОКОЛНАТА СРЕДА!

ДА СЕ НАУЧИМ ДА ОПАЗВАМЕ ОКОЛНАТА СРЕДА!

Това беше надслова на образователната кампания организирана от Екоколект АД и община Куклен, в която с интерес се включиха децата от ДГ “Приятели“ и СУ “Отец Паисий“.


 
Основната цел на проявата бе да се повиши информираността сред подрастващите за проблемите, свързани с опазването на околната среда по приятен и забавен начин – чрез игри на открито и творческа работилница.


Все повече  изследвания дават плашещи и тъжни статистики за това колко замърсена е нашата планета. Целта ни е не просто да затрупаме хората с неприятна и често стряскаща информация, а искаме чрез играта да покажем конкретни решения на проблемите – малки стъпки, които могат да се предприемат всеки ден. Игрите и творческите работилница са замислени по начин, който отваря пространство за дискусия, споделяне, забавление и търсене на нови идеи и решения. Чрез изпълнение на отделните мисии, участниците постепенно изграждат навици за опазване на околната среда и разбират, че не е толкова трудно да използваш стъклено шише или торбичка за многократна употреба например.