Да спасим природата

22-04-2016

Денят на Земята 2016 г.

Денят на Земята 2016 г.

ДА ОТБЕЛЕЖИМ ЗАЕДНО ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА 2016!
 
Днес е 22 април - ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА! Подходящ ден, за да започнем да мислим по-отговорно за планетата, на която живеем, да положим усилия, за да я запазим чиста и зелена!
Днес повече от един милиард души по целия свят празнуват деня на нашата планета, показвайки загрижеността си за опазване на околната среда.
Фестивали, концерти, карнавали, организиране на разделно събиране на отпадъци в паркове, градини и плажове, засаждане на дръвчета... Това са само част от организираните прояви, които се провеждат всяка година с цел да подтикнат все повече хора по света да мислят за околната среда. КАК ЛИ?
КАТО ИЗХВЪРЛЯТ ОТПАДЪЦИТЕ СИ РАЗДЕЛНО, ще спомогнат за увеличаване на количеството рециклирани отпадъци и намаляне на отпадъците, тровещи почвата, моретата и океаните.
КАТО УЧАСТВАТ КАТО ДОБРОВОЛЦИ В ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ, засаждайки нови гори, паркове и градини, спасявайки животни и птици.
Дори и КАТО ИНСТАЛИРАТ СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ на покрива на дома си...
ЕКОКОЛЕКТ се включи в честването на ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА като организира и се включи в прояви в над 20 общини в страната като:

  • Осигури над 10 000 чувала за разделно събиране;
  • Осигури дръвчета, които да бъдат засяти в паркове и еко градинки;
  • Включи се в организирането на карнавали, пленери и концерти;
  • Проведе редица открити еко уроци в училища и детски градини;
Надяваме се заедно в този ден да сложим началото на еко инициативи, които да продължат и през годината, за да се радваме на все по-чиста и красива околна среда!