Да спасим природата

23-12-2015

ПОМОЩНИЦИТЕ НА ДЯДО КОЛЕДА

ПОМОЩНИЦИТЕ НА ДЯДО КОЛЕДА

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ ЕКОКОЛЕКТ АД СЪВМЕСТНО С ЦДГ 17 „ЗНАМЕ НА МИРА“ - ГР.СТАРА ЗАГОРА, ОРГАНИЗИРАХА ПРОЯВА ПОД НАСЛОВ
 
ПОМОЩНИЦИТЕ НА ДЯДО КОЛЕДА
 
В събитието взеха участие деца от подготвителна група ЦДГ 17 „ЗНАМЕ НА МИРА“ - ГР.СТАРА ЗАГОРА. Те посрещнаха организаторите с песен за отпадъците. С ентусиазъм споделиха колко послушни са били и какви подаръци очакват да получат за Коледа, а също така, обещаха да се отнесат отговорно към опаковките от подаръците.

Малчуганите разказаха как събират разделно, показаха сериозни знания по отношение на видовете отпадъци и цветовете на контейнерите, в които трябва да бъдат поставени. Споделиха с интерес случки от ежедневието си, свързани с отпадъците, оказа се, че в домовете на повечето деца има изградени функциониращи системи за разделно събиране.

Кулминация на проявата беше играта „Да помогнем на дядо Коледа“. Целта бе да се съберат и разпределят отпадъците от подаръци разделно. Децата бяха разделени на два отбора - Джуджетата на дядо Коледа и Еленчетата на дядо Коледа. За най-кратко време трябваше да разпределят отпадъците в правилния цвят контейнери. Справиха се отлично и изненадващо двата отбора завършиха наравно за еднакво кратко време.

Екипът на дядо Коледа бе подготвил подаръци за всички уастници – принадлежности за рисуване, моливи, боички, фулмастри, рекламни материали на организацията.

Събитието приключи с обещание да се срещнем отново, с много усмивки, прегръдки и пожелание Новата Година да бъде здрава, весела и щастлива за всички хора по Земята.