Да спасим природата

18-04-2016

ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО

ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО

XVI МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО“
 
ЕКОКОЛЕКТ АД е партньор на СОУ„Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пловдив в провеждането на XVI Международен пленер „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО“. Пленерът ще се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Пловдив.
 
В периода 18.04.2016 г. до 20.04.2016 г. СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив ще е домакин на шестнадесетото издание на Международен пленер „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО“, който се организира всяка пролет. Тази година пленерът ще събере най-талантливите художници от цяла България и гости от Република Македония. Сред участниците ще са деца от различни градове: Пазарджик, Търговище, Шумен, Велико Търново, Елин Пелин, Дупница, София, Чирпан, Варна, Карнобат, Русе, Добрич и село Александрово (община Ловеч). Очаква се да се включат над 112 участника.
Пленерът ще бъде открит със специално тържество на 18 април от 14 часа в ГХП „Мексиканско изкуство“ на ул. „Артин Гидиков“11 в Старинен Пловдив.
Участниците ще имат възможност да се изявят в две категории: конкурс за рисунка и пленер.
Събитието се осъществява с традиционната подкрепа на Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието - Община Пловдив, Район „Западен“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“–Пловдив и се провежда благодарение на „Дружба Стъкларски заводи“ АД, сладки SAKIS, Chipita България АД и Екоколект АД.
Заключителната част е на 20.04.2016г. от 12:30 часа с изложба с творбите от пленера.